Известие

Collapse
No announcement yet.

Смяна на воден радиатор

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Смяна на воден радиатор

Понеже моя протече и ще го сменям,кажете има ли някакви особенности при свалянето му,да съм подготвен,става дума за кочината от подписа.
    2011 Giulietta MA-ex
    1995 155 1.8 TS 8V
    2005 GT JTD-ex,1998 156 1.8 TS-ex,1993 155 2.5V6-ex

Много е гадно пипкаво и шибано.Маха се маската,бронята,перката на радиатора гадна история.Ще ти кача няколко снимки да видиш на моята.Успех в начинанието.
    Attached Files
    ALFA ROMEO 155 1.8TS MY95 SPORT -The Legend - бивша

Renault Megane II Grand Tour-2004г

Comment

Точно от това се опасявах и все си мислех,че ще мога да мина метър,ама явно не.
      Благодаря за инфото МUROMAN
      2011 Giulietta MA-ex
      1995 155 1.8 TS 8V

Comment

Тази хамалогия и разглобия е заради климата, преполагам? При мен беше 30-45 мин демонтаж-монтаж (без наливането на антифриза и т.н.) и се сваляше само решетката. Сега е ~15-на минути някъде за 2-те операции и се състои в махане на маркучите, откачане на датчика за перката и отвиване на 1-на гайка .
        75 2.5 QV 08.86 г. - Ех...
        155 1.7 07.93 г. - Сиромашки тунинг + JR filter + ниска - замина за скрап...
        FIAT Tipo 1.6 12.93 г. 835С1.000 - вече 2.0 TS 8V Turbo с екстрите от горната...
        Мненията са като задниците - всеки си има!

Comment

Първоначално публикувано от TRENDi Покажи съобщение
          Тази хамалогия и разглобия е заради климата, преполагам? При мен беше 30-45 мин демонтаж-монтаж (без наливането на антифриза и т.н.) и се сваляше само решетката. Сега е ~15-на минути някъде за 2-те операции и се състои в махане на маркучите, откачане на датчика за перката и отвиване на 1-на гайка .
          да така е - заради радиатора на климатика - двата са като сандвич и затова се сваля бронята. Държат се един за друг с един дълги болтове мисля.

Даването на газ, води до пристрастяване!
          Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
          Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Готов съм,за около 2 часа монтаж-демонтаж,гадничко е ама аз се бях настроил за още по-голям чанч,тъй,че не съм много изнервен
            2011 Giulietta MA-ex
            1995 155 1.8 TS 8V

Comment

Първоначално публикувано от wrc Покажи съобщение
              Готов съм...
              А снимки сети ли се да направиш?
              1...
              2...
              3...
              166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

Гадост Цял ден съм си играл да го сменям.
                Attached Files
                Alfa 155 2.0TS 8V '93
                sigpic
                VW LADAVAGEN '81
                CHRYSLER 3.3L V6 - БИВШ

Comment

Без канал е гадно свалянето на бронята. Хем е много ниска, хем и болтовете отдолу са много навътре .
                  Аlfa Romeo 155 Aspirato T.Spark 2.0 8 V S.S.
                  Вечна и памет .Отиде на скраб ."Четирите необозначени автомобила Alfa Romeo 155 Twinspark изфучаха по Виа Дел Коронари като изстребители по самолетна писта" (цит. Дан Браун -"Шестото клеймо" гл. 56)

Comment

Първоначално публикувано от PEPI-2ALFA Покажи съобщение
                    А снимки сети ли се да направиш?
                    1...
                    2...
                    3...
                    Направих 2 снимчици и ще гледам тия дни да ги сложа.Вече и парно имам,само дето струята от вентилатора е доста слаба.Предполагам се е позадръстил филтъра на климатика,та да питам и той къде стои,ако не е под чистачките де.
                    2011 Giulietta MA-ex
                    1995 155 1.8 TS 8V

Comment

Първоначално публикувано от wrc Покажи съобщение
                      Направих 2 снимчици и ще гледам тия дни да ги сложа.Вече и парно имам,само дето струята от вентилатора е доста слаба.Предполагам се е позадръстил филтъра на климатика,та да питам и той къде стои,ако не е под чистачките де.
                      филтъра за купето е точно под чистачките кората на чистачките вдясно срещу пасажерското място!

Даването на газ, води до пристрастяване!
                      Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
                      Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

На канал ако се свали маската над фаровете,няма ли да стане и без да се сваля бронята?
                        Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

Първоначално публикувано от virusalfa Покажи съобщение
                          На канал ако се свали маската над фаровете,няма ли да стане и без да се сваля бронята?
                          Не става бате...
                          По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                          https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Преди време, когато ми беше за смяна...по стечение на обстоятелстватя я одарих отпред....та тенекиджяата го отнесе...иначе на един колега го сменяхме....почти един ден ни отне.....ама и доста бира изпихме
                            Last edited by Бобби; d.m.y г., 09:54.
                            По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                            https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Working...
                            X